This is default featured slide 4 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 5 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

Okuliste

More »

 

Asigmatizmi

be28adfff47893c4519c1307dc6b8866_L

Astigmatizmi është anomali refrakcioni, gjatë së cilit rrezet pas thyerjes në pjesën optike të syrit nuk mblidhen në një pikë të rrjetëzës dhe nuk formojnë pamje të qartë për objektet e para. Shkaktari më i shpeshtë për këtë mangësi optike të syrit është shtrembërimi i parregullt i sipërfaqes së korneas. 5% e njerëzve që kanë astigmatizëm, shpesh është i trashëguar, por mund të merret edhe gjatë jetës nga ndonjë sëmundje apo goditje në pjesën e parme të syrit. Për njerëzit me këtë anomali refrakcionuese është karakteristikë se objektet i shohin në mënyrë të paqartë edhe nga afër edhe nga larg. Puna nga afër – leximi, shkrimi etj. shumë shpesh çon në dhimbje koke të papërcaktuara, lotim të zmadhuar, bashkim të shkronjave dhe radhëve dhe lodhje e shpejtë. Objektet e largëta janë të paqarta, të shtrembëra, të pjerrta dhe të deformuara. Këto pengesa e bëjnë njeriun të vuajë nga astigmatizmi dhe pjesërisht apo tërësisht e bëjnë të paaftë për kryerjen e shumë punëve si dhe për t’u marrë me disa profesione të caktuara.